Gezinnen praktisch ondersteunen
Hi, mijn naam is
Merel
en ik ben
practico
bij Resonans.

Vanuit prakticos begeleiden we de persoon met een handicap in de alledaagse dingen.

Letterlijk dan wel te verstaan. Ik steek samen met met de cliënt de handen uit de mouwen om te koken, de afwas te doen, te poetsen. In functie van de vraag gaan we samen fietsen, wandelen, knutselen. De gesprekken die we samen hebben, zijn van ontelbare waarde.

Mijn loopbaan

Na mijn secundair onderwijs wist ik niet goed wat ik wou studeren. Ik ben als reisanimator begonnen. Nadien startte ik in als medewerker in een groot meubelbedrijf. Na een tijdje voelde ik dat ik iets meer wou en startte ik met loopbaanbegeleiding. Al gauw bleek dat ik echt energie haal uit het helpen van mensen, maar ook om praktisch bezig te zijn. Kort daarna zag ik een vacature bij Resonans en ik waagde de kans. Ondertussen werk ik al 2 jaar in deze job en ik vind het super.

De kern van mijn job

Als ik uitleg aan mijn vrienden wat ik doe, zeg ik: 'ik ben er gewoon', Ik ben een luisterend oor en een rechterhand. Rock-'n-roll ook, want je weet nooit wat je mag verwachten als je bij een cliënt toekomt. We lachen heel wat af maar af en toe is er ook verdriet.

Werken bij Resonans

Zoals wij onze cliënten in hun kracht zetten en we zorg op maat bieden, op die manier ervaar ik ook Resonans als werkgever.  Werken met personen met een handicap was nieuw voor mij. Door een intern leertraject en het nauw samenwerken met de thuisbegeleiders heb ik heel wat kennis opgebouwd en ben ik als persoon gegroeid. Trouwens, iedere dag leer ik bij van mijn cliënten.

Ben je getriggerd om mijn collega te worden, maar zit je toch nog met een vraag?
Vul gerust dit formulier in met je e-mailadres en ik beantwoord jouw vraag zo snel mogelijk!

Hopelijk tot snel!
Bedankt voor je mailtje.
Ik beantwoord zo snel mogelijk!
Oeps er ging even iets mis. Probeer later opnieuw.
Ga naar de vacatures